Audio upgrades

Je kent het wel, het is een lange drukke dag op het werk geweest en op weg naar huis wil je even ontspannen voordat jouw overvolle avondprogramma begint.

Onderschat dan niet wat muziek voor je kan doen, even keihard meezingen met jouw favoriete foute plaat, los gaan op de lekkerste dance track of helemaal tot rust komen met een goed stukje blues.

 

Wat dan meewerkt is dat je de muziek niet alleen hoort maar ook kan beleven, en daar schort het in veel auto’s aan. De standaard geluidssystemen schieten vaak te kort in vermogen, dynamiek en kwaliteit in zijn geheel.

 

Gelukkig kan je daar wat aan doen. Het upgraden van het audio pakket in jouw auto is misschien wel makkelijker dan jij denkt. Voor een aantal populaire auto’s – en modellen die het echt nodig hebben- zijn er pasklare audio upgrades in verschillende gradaties, zoals voor nagenoeg de complete BMW/Mini line-up, een flink aantal modellen van Mercedes, Tesla, Volkswagen en Audi. Staat jouw auto hier niet bij wees dan niet ongerust, voor elke auto is er een oplossing.

 

Het eerste wat mensen denken bij het upgraden van de audio is nieuwe speakers. Dat is ook helemaal geen gek begin. Auto fabrikanten besparen vaak op de speakers en dat is te horen. Door het plaatsen van nieuwe speakers krijg je er een stuk kwaliteit bij en bij hoog rendement speakers -zoals de Morel Maximus en de Audison Prima- ook nog wat meer volume. De bas uit de deuren wordt duidelijker en strakker en de hoge tonen zijn veel gedetailleerder en prettiger om naar de luisteren. Met alleen speakers vervangen ben je er niet altijd, soms komt de radio of originele versterker vermogen en kwaliteit te kort en dan zijn zelfs goede speakers alleen niet genoeg.

 

Dan kan je de audio upgrade nog uitbreiden met 1 of meerdere versterkers, de huidige generatie versterkers is zeer compact en zo goed te plaatsen in een moderne auto zonder in het zicht te komen. Door de ontwikkelingen in de car audio is het mogelijk om zelfs de meest complexe auto’s te voorzien van een versterker  voor extra vermogen, controle en kwaliteit. Met een DSP – Digital Sound Processor- is het mogelijk om het geluidsysteem in de auto volledig naar de auto en nog belangrijker naar jouw wensen in te regelen. Met een DSP is het mogelijk om tijdsvertragingen toe te voegen van milliseconden en zo van jouw dashboard het podium van jouw favoriete band te maken, de echte live ervaring.

 

Met nieuwe speakers en een mooie versterker ben je een al een heel eind. Je mist alleen nog 1 ding, het voelen van de drum, het diepe spelen van de bas gitaar of die diepe dreun na de drop van dat ene dance nummer. Dit is allemaal op te lossen door het toevoegen van een subwoofer. De woofer zorgt voor het zogenaamde sublaag wat een deurspeaker maar heel moeilijk kan produceren. Deze lage tonen geven een extra laag aan je muziek en zorgen voor dat echte beleven. De moderne woofers hoeven niet zo veel plek meer in te nemen. Voor veel auto’s zijn er pasklare subwooferkisten die nagenoeg geen ruimte in nemen en perfect integreren in de auto. Je kan ook een kiezen voor een hele compacte woofer van bijvoorbeeld JL audio of Audison. Deze platte woofers en dito kisten besparen ruimte maar leveren niks in wat betreft geluidskwaliteit.

 

Wil jij voor jouw budget het beste audio systeem in jouw auto? Kom dan eens langs bij ons voor een echte soundexperience in onze demo container of onze subwoofer upgrade auto, daarna kan je met 1 van onze experts het perfecte systeem voor jouw auto samenstellen zodat je altijd met lach op je gezicht aankomt op jouw bestemming.

 

Contact opnemen

The form contains errors