Tuning DTE met Powercontrol X

Een optimale performance boost voor jouw auto zonder de ECU van de auto te herschrijven?

Met de DTE Powercontrol X kan je veilig, zonder de ECU aan te passen je auto meer PK’s en meer NM koppel geven. Om aan te geven hoe dit allemaal in zijn werk gaat beantwoorden wij hieronder een aantal veel gestelde vragen.

 

Als de ECU niet wordt aangepast hoe werkt het dan?

De DTE Powercontrol X wordt verbonden met een aantal belangrijke sensoren in de auto zoals brandstof inspuiting, turbodruk sensor, nokkenas sensor en afhankelijk van de auto nog meer sensoren. De Powercontrol X vangt deze belangrijke signalen op, optimaliseert ze en stuurt ze vervolgens door daar de motor en ECU voor meer vermogen en koppel.

 

Hoe schrijven ze de tuning voor mijn auto?

Bij elke tuning die in voor de Powercontrol X wordt geschreven wordt er gebruik gemaakt van een test auto welke op de testbank wordt geoptimaliseerd. Deze tests worden goed en vakkundig uitgevoerd door DTE zelf in Duitsland. Vervolgens worden er diverse auto’s getest om er zeker van te zijn dat de tuning goed en veilig is.

 

Is het veilig voor mijn auto?

Ja, de DTE tuning is namelijk niet geschreven op maximale winst maar voor optimalisatie van de auto binnen de veilige normen. De producten van DTE worden ook voorzien van een TüV certificaat en is DTE lid van de VDAT, de Duitse vereniging van automotive tuners waarmee zij gaan voor de beste kwaliteit.

 

Is het systeem detecteerbaar?

Na verwijdering van de DTE Powercontrol X en de bijbehorende kabelboom is de auto weer volledig standaard en is er niks meer terug te vinden. Het systeem schrijft geen motorbeveiligingsmodules weg en optimaliseert alleen binnen de het standaard werkgebied van de ECU waardoor er dus meldingen in het geheugen van de ECU komen te staan.

 

Mijn auto valt nog onder garantie kan ik toch een Powercontrol X laten plaatsen?

Sommige dealers laten bij elke aanpassing aan de motor de garantie vervallen. Mocht er ondanks alle beveiligingen die de Powercontrol X in zich heeft toch iets mis gaan met de motor geeft DTE een uitgebreid garantie pakket af.

 

Kan ik de DTE Powercontrol X meenemen naar mijn volgende auto?

Ja zeker*! Bij de onze Powercontrol X krijg je zelfs 2 gratis herprogrammeringen voor een nieuwe auto hoeft dan alleen een nieuwe kabelset besteld te worden zo heb je voor een fractie van de kosten jouw nieuwe auto ook getuned.

 

*mits de software beschikbaar is voor jouw auto

 

Heeft de Powercontrol X nog extra functies?

Ja, de Powercontrol X module is standaard op de module al zelf af te stellen in diverse standen. Daarnaast kan je met de gratis app ook verbinding maken met jouw telefoon en zo de tuning perfect af stellen. Je kan ook nog een warm-up timer instellen zodat de auto pas zijn volle vermogen beschikbaar krijgt als de motor op de juiste temperatuur is. Je kan de telefoon ook nog instellen als extra sport dashboard waar je realtime informatie krijgt te zien zoals G krachten maar ook live turbodruk, intake druk en het toerental wat de motor draait.

 

Hoeveel vermogen levert de tuning mij op?

Dit is een lastige vraag omdat dit voor elke auto anders is maar op bijvoorbeeld de BMW M4 wordt er 92PK en 90NM gewonnen. Voor een Audi S3 is levert de Powercontrol X 53PK en 78NM op.

 

Wat krijg ik allemaal als ik mijn tuning bij Full Option laat monteren?

- De DTE Powercontrol X tunings module

- Een voertuig specifieke kabelset

- 2x Herprogrammering bij auto wissel

- Uitgebreide uitleg van de App control

- Professionele montage van de DTE Powercontrol X

- Twee Jaar garantie op hardware en levenslange garantie op montage

- Wij monteren de DTE Powercontrol X gratis. Kortom u betaalt alleen de module! 

 

Wat kost het tunen van mijn auto?

De Powercontrol X is al beschikbaar vanaf 549,- euro inclusief BTW de prijzen variëren per auto dus neem voor een offerte contact met ons op.

 

Hoelang ben ik mijn auto kwijt?

Door de pasklare kabelset is de installatie meestal binnen 1.5 uur uitgevoerd, je kan hier dus gewoon op wachten bij ons in de wachtruimte of in onze sound experience container.DTE tuningsbox in motorruimte

Contact opnemen

The form contains errors