Demping

Maak jouw auto stiller! Stiller? Maar bij Full option zijn jullie toch altijd bezig met speakers, versterkers geluidsprocessoren om te zorgen voor meer geluid?

Dat klopt helemaal maar om het optimale resultaat uit een audio upgrade te halen is het akoestisch dempen van een auto heel belangrijk. Als je kijkt naar een goede set huiskamer speakers zitten deze in een stevige behuizing, het metaal van jouw autodeur is verre van stevig en is gemaakt om licht te zijn dit kan zorgen voor resonanties en andere verstoringen van het geluid in jouw auto.

 

Om deze redenen gebruiken wij akoestische dempingsmaterialen bij onze installaties. De eerste stap is het verzwaren van de deuren met isolatie matten, wij gebruiken hierbij de materialen van Silent Coat en Dynamat. Door de plaatsing van de eerste laag en deze goed aan te drukken geven wij meer massa aan het paneel. Dit voorkomt trilling, rijgeluiden en geluiden van buiten. Deze eerste laag is gemaakt met een Polymeer basis en afgedekt met een aluminium bovenkant. Dit materiaal kan overal in de auto gebruikt worden. Belangrijke punten zijn dan de deuren, achter en rondom de speaker. Voor optimaal rij comfort kan je ook grote panelen dempen als het dak, de vloer en de wielkasten.

 

Na het verzwaren van de deuren ga je een stap verder en dat is geluidsabsorptie dit plaats je achter de speaker en over de eerste laag demping heen. Deze absorptie laag zorgt voor absorptie van ongewenste geluidsgolven. Naast de door de auto gecreëerde geluidsgolven geeft een speaker niet alleen naar voor geluid maar ook naar achter, dit wordt de backwave genoemd als deze niet geabsorbeerd word kaatst deze naar voren en verstoort de geluidsgolf die naar voren wordt verstuurd door de speaker. Door de geluidsabsorberende mat zal dit niet meer gebeuren.

 

De geluidsabsorptie kan ook toegepast worden tussen de deur en het deurpaneel om de auto zo stil mogelijk te maken en ook het mogelijke trillen van de deurpanelen te minimaliseren.

 

De voordelen van akoestisch dempen zijn niet alleen voor een nog beter resultaat van jouw nieuwe audio systeem maar kan ook gebruikt worden om de rit in jouw klassieker of youngtimer nog comfortabeler te maken.

De demping is dan ook uit te breiden onder de motorkap voor minder geluid vanaf jouw oldtimer motor, het dempen van de wielkasten en de kofferbak vloer om de rit meer een plezier te maken en minder vermoeid aankomen na jouw rit in jouw oldtimer.

 

Wij bieden bij het inbouwen van een audio upgrade verschillende dempingspakketten aan, daarnaast kunnen wij jouw ook adviseren in de juiste demping voor jouw eigen project. Kom gerust bij ons langs in de showroom om te ervaren wat demping kan doen voor jouw auto en jouw muziek.

Contact opnemen

The form contains errors